23 nov 2022

Verkoudheid voorkomen? Verhoog je weerstand!

Daar is de herfst, daar is de koude, en… daar zijn de verkoudheden . Lees: een verstopte neus, hoestaanvallen, non-stop niezen, … Maar er is goed nieuws: een verkoudheid kun je voorkomen!
 

Verkoudheid, griep of corona?

Bij een verkoudheid heb je last van nies- en hoestbuien, en een verstopte neus of loopneus. Maar je bent veel minder ernstig ziek dan bij griep. De belangrijkste griepsymptomen zijn koorts, koude rillingen, hoofd-, spier- en keelpijn, vermoeidheid, loopneus.

Bij het coronavirus duiken dezelfde symptomen op als bij het griepvirus, alleen komen daar nog zwaardere klachten bij zoals het verlies van reuk- en smaakzin, droge hoest, ophoesten van slijm, kortademigheid en longklachten. Let wel: sommige mensen zijn besmet met het coronavirus maar vertonen geen enkele van deze symptomen. Alle info en maatregelen omtrent het coronavirus kun je steeds terugvinden op de officiële website van de Belgische overheid.

Ons advies om een verkoudheid te voorkomen

De beste manier om een verkoudheid te voorkomen is door je afweermechanisme optimaal te houden.

  • Eet gezond en gevarieerd. Er bestaan helaas geen wondermiddelen (zo is er geen bewijs dat vitamine C verkoudheden voorkomt), maar bepaalde voedingsmiddelen helpen wél de afweer te versterken, zoals look, yoghurt, pompoen, granaatappel, ui, gedroogde vruchten, kiwi, citrusvruchten, appel, honing en groenten;

  • Drink voldoende water. Hierdoor moet je vaker plassen, wat maakt dat afvalstoffen sneller afgevoerd worden en virussen dus minder kans krijgen zich in je lichaam te nestelen.

  • Beweeg voldoende - bij voorkeur buiten, zo geniet je van de gezonde buitenlucht en bij zonnig weer heb je ineens ook je portie vitamine D binnen! Sporten versterkt je afweersysteem en wie geregeld sport, zou van een verkoudheid dan ook minder erg en minder lang ziek zijn;

  • Was regelmatig je handen. Of het nu met water en zeep is of met handgel: een goede handhygiëne is cruciaal om verkoudheden te voorkomen. 

  • Stop met roken. Dat roken nergens goed voor is, weten we allemaal. Maar wist je dat rokers dubbel zoveel kans maken om een verkoudheid op te lopen? Sigarettenrook irriteert je luchtwegen en tast je immuunsysteem aan, waardoor je vatbaarder bent voor een verkoudheid.

 

Voorkomen dat je ziek wordt is goed. Vooruitziend zijn en kiezen voor een gezondheidsverzekering van DKV is nog beter.

Kies voor een verzekering ambulante zorgen voor je dagelijkse medische kosten. Ontdek onze verzekeringen ambulante zorgen DKV Daily: zo ben je 365 dagen lang beschermd!  Analyseer je gezondheidsbehoeften online in slechts enkele minuten. Voor nog meer informatie kun je contact opnemen met DKV of met je verzekeringstussenpersoon.
 

DKV, partner van jouw gezondheid

Onze missie is om je verzekeringsoplossingen aan te bieden die je beschermen en je gemoedsrust geven, zodat je voluit van het leven kunt genieten. Dat is de betekenis die wij aan preventie geven: voor jezelf zorgen betekent je gezondheid zo lang en optimaal mogelijk behouden. Wat je behoeften ook zijn, er is steeds een DKV-formule op jouw maat.

 

Dit betreft reclame in de zin van het Koninklijk Besluit van 25 april 2014 betreffende bepaalde informatieverplichtingen bij de commercialisering van financiële producten bij niet-professionele cliënten.

 

Voor meer informatie over de voornaamste kenmerken en uitsluitingen van deze producten, je rechten en plichten, raadpleeg de Algemene, Tarifaire Verzekeringsvoorwaarden en Productinfofiches (IPID) vóór het afsluiten ervan. Deze documenten zijn beschikbaar bij uw verzekeringstussenpersoon, op www.dkv.be of gratis verkrijgbaar bij DKV Belgium.

DKV Belgium N.V. | Loksumstraat 25 | 1000 Brussel | Tel.: +32(0)2 287 64 11 | www.dkv.be | R.P.R. 0414858607, verzekeringsonderneming naar Belgisch recht, toegelaten onder nr. 739, onder toezicht van de Nationale Bank van België, met maatschappelijke zetel te de Berlaimontlaan14, 1000 Brussel fabrikant van de DKV-producten : tandzorg, ambulante kosten, hospitalisatie en inkomensverlies. Deze producten zijn onderworpen aan de Belgische wetgeving (tak 2 ‘ziekte’ en/of tak 18 ‘hulpverlening’). Offerte via je verzekeringstussenpersoon en/of www.dkv.be. Levenslang contract niet opzegbaar door de verzekeraar, behoudens de uitzonderingen voorzien door de wet. Voor klachten in verband met het beheer of de uitvoering van deze producten kunt u contact opnemen met de dienst Quality Control van DKV Belgium N.V. Dit kan per post op het adres Loksumstraat 25, 1000 Brussel, per mail naar Qualitycontrol@dkv.be of via het formulier dat beschikbaar is op onze website www.dkv.be/contact/een-klacht. In tweede instantie kan dit aan de Ombudsman van de Verzekeringen op het adres De Meeûssquare 35, 1000 Brussel, per mail naar info@ombudsman-insurance.be of telefonisch op het nummer + 32(0)2 547 58 71. Dit is een commercieel document krachtens het koninklijk besluit van 25 april 2014 besluit betreffende bepaalde informatieverplichtingen bij de commercialisering van financiële producten bij niet-professionele cliënten.